Varkensvlees

Livar, Limburgs varkensvlees, is voor ons een inkoppertje.
Het is een bijzonder smakelijk streekproduct dat drie sterren heeft van de dierenbescherming. Livar is niet biologisch omdat het voer voor de varkens niet biologisch is geteeld. Er is bewust voor gekozen om het voer uit de directe omgeving te halen en dit is biologisch niet in voldoende mate te verkrijgen.
Livar heeft van nature iets meer marmering van vet in het vlees. Bovendien snijden wij het vlees “ouderwets” uit waardoor er een randje vet op het vlees blijft zitten. Vet is smaak!

Naast Livar verkopen we varkensvlees dat afkomstig is van kleinere boeren uit de regio.
Behalve de herkomst en het voer, bepaalt vooral de verzorging van het vlees de uiteindelijke kwaliteit. De speciaal voor ons uitgezochte varkens worden versneden en een uur later bij ons aangeleverd. Vervolgens wordt het vlees klaargemaakt voor de toonbank.
Drie vakmannen hebben dit stukje vlees in de handen gehad voordat het uiteindelijk bij u op het bord belandt. Het is zeker geen lopende-band-werk.

Tenslotte kunt u bij ons terecht voor vlees van het Iberico varken. Dit Spaanse varken, dat vooral bekend is van de Pata Negra hammen, is de ultieme smaaksensatie op het gebied van varkensvlees. Uitstekend geschikt voor op de barbecue. Onder andere bieden wij in het assortiment varkensfilet en secreto, een speciale snit van de schouder die enkel bij het Iberico varken te vinden is.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.