Slagerij

Worstmakerij

Wij zijn een ambachtelijk bedrijf met een eigen worstmakerij. De meeste producten maken wij zelf en dat is teamwork. Veronique heeft onlangs de Meester worstmaker cursus met succes afgesloten en Jo Smeets heeft jarenlange ervaring opgedaan in zijn eigen slagerij en bij collega slagers.

Onze worstmakerij heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Om te beginnen verwerken we het dier helemaal. Er wordt bijna niets weggegooid om verspilling tegen te gaan. Een nieuwe trend in de horeca zijn restaurants die het hele varken ‘van kop tot staart’ in hun gerechten verwerken. Iets dat de slager al honderden jaren doet. Wij maken zelf boterhamworst, gebraden gehakt, hamspek, gebakken pasteien, paté, gegrilde producten, balkenbrij, bloedworst, barbecueworstjes, frikandellen, licht gezouten spek, hoofdkaas, leverkaas, zure kalfspastei, leverworst, rosbief, grilworst, filet Americain etc. etc.
Als wij het vleesproduct niet zelf kunnen of mogen maken, gaan we op zoek naar topkwaliteit. Zo halen we Parmaham en droge worstsoorten uit Italië of Spanje. Limburgse cervelaat wordt gemaakt door een goede collega uit Maastricht. Serranoham komt uit Trevelez waar we zelf zijn gaan kijken hoe deze hammen met pure passie worden gemaakt.

We zorgen ervoor dat er geen onnodige toevoegingen in de producten die we zelf maken terecht komen. In verhouding gebruiken we veel minder zout dan in industriële producten. Hierdoor zijn onze producten veel lekkerder en gezonder.

Wij zoeken onze leveranciers zeer bewust uit. Kwaliteit en smaak staan hier altijd op de eerste plaats. Maar ook duurzaamheid en diervriendelijkheid zijn voor ons belangrijke thema's. De aard van het product waar wij mee werken vereist gewoon aandacht en respect. 
Een biefstukje, door ons uitgezocht in eigen streek, gerijpt, bewerkt op maat gesneden (Op de blok een paar keer omgedraaid of er geen zeentje meer opzit) verpakt en met het juiste advies aan u meegegeven, smaakt uiteraard anders dan die biefstuk die in een grote hal met duizenden tegelijk wordt gesneden, verpakt en op transport gezet.

Dit geldt eigenlijk voor al onze producten.
Of het nu gaat om vers vlees, of vleeswaren uit onze eigen worstmakerij, of heerlijke zelfgemaakte salades dan wel soepen. Wij willen alleen werken met eerlijke producten en liefst met eigengemaakte gerechten om kwaliteit te waarborgen.

Onze geheel vernieuwde winkel is ook heel open en transparant en gunt u letterlijk een blik in onze keuken.

De producten die wij in eigen slagerij produceren vormen ook de basis voor de gerechten in onze buffetten of Maal-Tijd afdeling.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.