Rundvlees

Ons rundvlees komt uit onze regio.
Wij kiezen bewust voor alleen vrouwelijk vee dat een keer heeft gekalfd. Het vlees heeft daardoor een karakteristieke smaak. Wij kiezen voor zwaardere runderen maar niet voor de zogenaamde dikbillen, zoals u die misschien vroeger heeft zien staan op de Paasveemarkt in Beek.
Deze zijn behalve te zwaar vaak ook te mager waardoor ze minder smaak hebben.

Zoals u vertrouwen moet hebben in uw slager, moeten wij vertrouwen hebben in onze leverancier. Mijn neef Roger Perot uit Maastricht weet welke kwaliteit wij zoeken en hij kan elke dag leveren.

Voor de versheid van rundvlees is het dagelijks leveren echter niet belangrijk. Rundvlees moet namelijk rijpen. Wij krijgen een heel rund geleverd, portioneren dit en trekken het dan vacuüm. Wij bewaren het vlees ongeveer twee weken in de koeling voordat we het in de toonbank leggen. Pas dan is het op smaak en lekker mals.

Probeer eens onze cote de boeuff, bavette, diamanthaas of picanha!

Ons kalfsvlees snijden wij zelf met zorg uit zodat de kwaliteit van het vlees gewaarborgd blijft en de juiste delen de juiste bestemming krijgen. Wij kunnen u hierdoor het hele assortiment kalfsvlees aanbieden.


Rundvlees uit Australië en Nieuw-Zeeland

Waarom kiezen we voor dit vlees dat letterlijk de halve wereld moet overvliegen? Dit gaat puur over kwaliteit. In de genoemde landen heerst een ideaal klimaat en hebben de dieren zoveel ruimte dat ze het hele jaar buiten kunnen grazen op enorme weides. Voor de dieren is dat fantastisch en het zorgt tevens voor een uitmuntende kwaliteit vlees. Ze gebruiken hun spieren meer en anders en dat zorgt voor totaal andere smaakbeleving van het vlees.

Wij hebben gekozen voor het ras Black Angus. Door het dieet van gras ontstaat een stukje vlees met meer vet en karakter dat weer zorgt voor meer smaak.
Bovendien kan het vlees rijpen tijdens het transport waardoor het precies op het juiste moment in de winkel ligt.

Onze gras gevoerde ribeye komt uit Nieuw-Zeeland. Uit Australië hebben we zowel de rib-eye als de striploin. Dit is entrecote waarbij het rund in de laatste twee maanden voor de slacht op stal wordt bijgevoerd met graan. Dit zorgt voor nog meer vetdooradering in de spieren waardoor een heerlijke smaak in het vlees ontstaat.


Wagyu

Net zoals Iberico het summum is op het gebied van varkensvlees is Wagyu dat voor rundvlees. Dit is van oorsprong een Japans runderras dat een extreme dooradering van vet in het vlees heeft. Dit kan oplopen tot 80% van het vlees. Dit wordt aangegeven door een classificatiesysteem dat loopt van 1 t/m 12. Hier geldt: hoe vetter hoe beter.
Het is verboden om een dergelijk rund uit Japan te exporteren waardoor echt Wagyu vlees alleen in Japan is te verkrijgen. Het is peperduur en kost zo’n 300,- tot - 400,- euro per kg. Wij hebben gekozen voor Wagyu vlees uit Australië. Dit houdt in dat het sperma van een Wagyu stier uit Japan is geïnsemineerd in een koe van het Black Angus ras.
De nakomelingen van dit dier zijn dan half Wagyu. Vervolgens herhaalt men dit steeds weer waardoor het percentage Wagyu steeds groter wordt. Uiteindelijk benadert men het origineel steeds beter maar 100% kan nooit worden bereikt.

Wij verkopen de Picanha, het staartstuk. Dit is een minder bekend en ondergewaardeerd stuk vlees met een vetpercentage tussen de 30 procent. Het is zeer de moeite waard om dit eens te proberen. Wisselend vers of vanuit de diepvries kunnen wij u ook de Wagyu tenderloin (ossehaas) aanbieden met een vetdooradering van meer dan 50 procent. Dit is het echte werk maar daar hangt ook een prijskaartje aan.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.