Barbecue tips & ideeën



Bedenk een lekker voorgerecht, een tussengerecht, een hoofdgerechten een nagerecht dat op de barbecue bereid kan worden. In plaats van salades en sauzen op tafel te zetten, maak je de borden voor de gasten per gerecht op, net als in een restaurant.

Je kunt afspreken dat iedereen een gang voor zijn rekening neemt zodat iedereen ook echt aan de beurt komt met barbecueën.

Het is ook gezellig om meerdere kleine gerechtjes te bedenken en een tapas barbecue te organiseren. Van alle gerechten is natuurlijk ook een kleine variant te maken. Iedereen maakt om de beurt een hapje, dat hij zelf thuis heeft voorbereid. Denk dan ook goed na over een originele manier van presenteren.

Bekijk ook onze barbecuefolder >>

Voorgerecht

Een in spek gerold geitenkaasje op een bedje van sla met honing dressing en op de barbecue geroosterd brood met tappenade.


Gebakken scampi’s in knoflook marinade op een bedje van sla.


Met Grieks gekruid rundergehakt, pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes gevulde grote champignons geserveerd met tzatziki en geroosterd stokbrood.

Tussengerecht

Mini glaasje gevuld met satésaus en taugéklein spiesje kip saté met stukje kroepoek.


Klein bamboe schuitje met tortilla wrapp, tortilla chips en Guacamole.


Buffel mozzarella met basilicum en zongedroogde tomaatjes, zwarte knoflook olijven en pijnboompitjes gesmolten op toast.


Hertenrugfilet gegrild en in stukjes gesneden geserveerd op een amuse lepel met vijgenconfijt.


Gedroogde dadels, gedroogde perzik en gedroogde pruimen omwikkeld met spek en gestoken op een spiesje.

Hoofdgerecht

Een heerlijk stuk entrecote langzaam gegaard op een gesloten barbecue met gebakken aardappeltjes en salade.


Een heel stuk spek gegrild op een gesloten barbecue en op het laatste moment gegratineerd met gebakken uienringen en kaas.Geserveerd met een spiesje van groente en aardappel.


Lamsrack geserveerd met tzatziki en een zakje van aluminiumfolie gevuld met gemengde groente, krieltjes en Provençaalse kruiden.

Nagerecht

Een crumble met rood fruit geserveerd in een blikje met een bolletje roomijs.


Gebakken verse ananas geïnjecteerd met grand marnier.


Banaan ingerold in gerookt spek geserveerd in een flensje geserveerd met ijs.


Gevulde appel met rood fruit en kaneel in aluminiumfolie.


Een lekker kaasplankje aangevuld met warme camembert geserveerd met knapperig stokbrood vanaf de barbecue om mee te dippen in de camembert.